Veendam, Julianapark, bj.1956-1957, architect Marius Duintjer

Deze bungalow heeft Duintjer ontworpen voor zijn moeder, mevr. J. Duintjer-Ottema. Net achter de entree ligt een lange gang, die verlicht wordt door een aantal dakkoepels. Vanuit deze gang zijn alle functies te bereiken. Zo is de eetkamer te bereiken via de keuken en de woonkamer via de televisiekamer. De woon- en eetkamer zijn met elkaar verbonden door een schuifdeur. Verder zijn er twee slaapkamers, een logeerkamer, een badkamer en een toilet. Een berging is te bereiken via de bijkeuken. De woning is een rechthoekige massa die gedefinieerd wordt door de dakrand die ook ter plaatse van de terugliggende entree en het terras bij de woonkamer de vorm afmaakt. Deze dakrand heeft een flinke overstek, die op het maaiveld wordt gespiegeld door kiezeltegels, opgesloten in een betonnen rand. De gevel bestaat uit rood metselwerk met witte kozijnen. Ter plaatse van de entree en het terras is de gevel witgepleisterd.
Bron: Het Nieuwe Instituut, 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × drie =